Totul despre matritele pentru amprentarea betonului

Pavajul cu beton amprentat este una dintre cele mai eficiente tehnici de infrumusetare a curtii, drumurilor de acces, teraselor, piscinelor, spatiilor amenajate in scop industrial sau de comert. Datorita rezistentei la compresiune a materialului, pe suprafata betonului amprentat se poate desfasura orice tip de activitate.

Procedeul presupune amestecarea betonului crud cu adezivi si alte agregate, substante pentru colorare si intarire. Pigmentii contribuie masiv la protejarea suprafetei de actiunile nocive ale razelor ultraviolete. Materialul rezultat se aplica pe suprafata dorita de tine. Stratul depus trebuie modelat cat se poate de repede pentru a nu se usca. Pentru amprentare se folosesc matrite speciale care ajuta la crearea unor modele care imita aspectul de marmura, granit, piatra, gresie sau chiar lemn. Mai apoi, suprafata amprentata este evidentiata prin intermediul lacului acrilic, aplicat in strat gros. Pelicula de lac protejeaza impotriva soarelui, a apei si a acizilor.

Trebuie sa stii ca matritele pentru betonul amprentat au preturi in functie de calitatea lor. O matrita simpla, de calitate scazuta, poate costa chiar si 50 de lei. O matrita buna, pe care o poti folosi an de an, are un pret de aproximativ 500 de lei.

Datorita faptului ca betonul se poate amprenta dupa propriul gust, modelul il poti alege in concordanta cu stilul casei, a locuintei sau a spatiului in care vrei sa il aplici. O idee ar fi sa optezi pentru o cromatica de bun gust, care se asorteaza cu restul obiectelor din jur. Pentru un design personalizat, ai la dispozitie o diversitate de culori vibrante si nuante neutre, elegante, de alb, negru si gri. In cazul in care doresti sa pui in practica propriul model, meseriasii te vor ajuta sa iti implinesti dorinta. Vei ramane placut surprins de rezultatul minunat de la final.

Cele mai folosite modele de beton amprentat sunt cele care par invechite, de exemplu, efectul de caramida veche, de piatra neregulata, piatra cubica sau dreapta. Pe piata exista un material de decofrare, disponibil in mai multe culori. Acesta creeaza un efect de modulare si tranzitie a culorilor, ajutand, de asemenea, si la realizarea efectului de invechire. Indiferent de modelul ales, suprafata betonului poate fi spalata si curatata cu usurinta de ulei si alte pete. De asemenea, betonul nu se deformeaza si nici nu se scufunda.

Totodata, in lista celor mai des utilizate sabloane se numara cel care imita aspectul elegant de dusumea de lemn. Poti recrea cu succes aspectul vechi de casa de la tara. La polul opus, printre cele mai sofisticate tipare se numara cel de granit si cel de marmura. Daca nu te-ai decis inca ce model sa alegi, poti naviga pe internet ca sa te inspiri din pozele cu beton amprentat.

Foloseste-ti creativitatea si alege pavajul cu beton amprentat pentru ca nimic nu este imposibil avand la indemana matritele pentru amprentarea betonului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonSuna aici