Cum se intretine betonul amprentat?

Nu mai este un secret pentru lumea moderna a constructiilor si pavajelor ca betonul amprentat este o solutie foarte populara pentru aleile din exterior si chiar pentru podelele din interiorul casei.

Pentru ca betonul amprentat este personalizabil, practic exista o gama uriasa de texturi, culori si stiluri din care proprietarii pot alege.

Cu toate acestea, este important ca betonul amprentat sa fie montat in mod corespunzator de prima data, pentru ca in caz contrar puteti intampina unele probleme. Aceste probleme se pot dovedi destul de costisitoare.

De aceea, recomandarea noastra este sa apelati la profesionistii cu experienta care se pot ocupa de montarea betonului amprentat. Dupa instalarea corecta a betonului amprentat, este improtant ca acesta sa se mentina in stare buna.

Iata in continuare cateva sfaturi importante despre ce inseamna o intretinere corecta pentru pavajele si aleile cu beton amprentat, atat din exterior, cat si din interior.

Curatarea betonului amprentat

Cea mai buna metoda pentru a curata betonul amprentat este sa folositi un detergent usor si o matura pentru spalare. Aceste doua produse va pot ajuta sa curatati foarte bine o suprafata acoperita cu beton amprentat. Este critic ca suprafata sa nu fie acoperita cu resturi sau diverse obiecte, pentru ca urmele si petele provocate de acestea sa nu ramana impregnate in beton. Din pacate, unele pete pot fi permanente.

Indepartarea petelor cum ar fi murdaria si urmele de anvelorpe poate fi o problema daca detergentul simplu si apa nu sunt suficient de puternice pentru a curata suprafata.

In unele cazuri, este posibil sa fie necesar sa utilizati substante chimice pentru a elimina anumite pete de murdarie. Totusi, evitati sa folositi substante chimice pe baza de acid. Acestea pot deteriora si decolora nuanta pe care o are betonul amprentat.

Sigilarea betonului amprentat

In timpul montarii betonului amprentat se foloseste un material de etansare. Acesta are rol protector. Protejeaza impotriva deteriorarii si mentine culoarea betonului. Etansarea este cea mai buna metoda de a proteja betonul amprentat in fata patrunderii umiditatii, la conditiile de inghet, degivrare sau abraziune.

Este important sa retineti ca se recomanda sa re-aplicati acest produs de etansare a betonului amprentat la fiecare 2 – 3 ani. In acest mod suprafata va fi in forma excelenta, indiferent de sezon.

Un profesionist in montarea betonului amprentat va poate spune, de asemenea, sa nu aplicati niciodata o substanta de etansare pe o suprafata umeda, pentru ca aceasta se poate deteriora.

In plus, nu presarati niciodata sare pe portunile cu beton amprentat, incercand sa topiti gheata ori zapada. De ce? Pentru ca sarea intra in porii betonului si il vor deteriora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonSuna aici