Cum sa reconditionezi o suprafata cu beton amprentat?

O suprafata frumoasa acoperita cu beton amprentat poate oferi viata unei case sau gradini. Iata o zona unde puteti sa va lasati creativitatea sa straluceasca. Din pacate, in timp uzura normala poate face ca stralucirea sa se estompeze.

Totusi, exista cateva modalitati prin care puteti reconditiona betonul amprentat si pentru a-l readuce la starea de frumusete si stralucire initala.

Curatarea si intretinerea betonului amprentat

Pentru a revigora betonul amprentat, este nevoie de o curatare minutioasa. Ca si practica obisnuita, puteti incerca sa maturati des suprafata si sa nu lasati resturile si mizeria sa se adune pe ea. Desi zonele de la umbra pot fi protejate de razele soarelui, ele vor fi predispuse acoperirii cu frunze si alte resturi ce cad din copaci. Acestea pot decolora in timp suprafata acoperita cu beton amprentat.

In timpul sezonului de toamna, asigurati-va ca mentineti zona maturata si curata. Dupa ce frunzele cad din copaci, spalati cu presiune betonul amprentat pentru a evita patarea. Daca nu aveti o masina de spalat cu presiune, puteti solicita ajutorul unui profesionist.

Refacerea betonului amprentat

Inspectati suprafata acoperita cu beton amprentat si decideti daca este nevoie de resigilare. Exista mai multe modalitati rapide de a spune daca betonul amprentat are nevoie de resigilare: de exemplu, este fisurat sau si-a pierdut luciul. In general stratul de acoperire dureaza cel putin 3 ani.

Dupa ce suprafata acoperita cu beton amprentat va fi refacuta, veti observa imediat diferenta. Profesionistii in turnare si reconditionare beton amprentat va pot ajuta pentru a masca orice eventuale probleme.

Pastrati nuanta betonului amprentat

In timp, betonul colorat poate sa-si piarda din stralucire si intensitate. Daca aveti o terasa ori alee exterioara, soarele poate dauna betonului amprentat. Este posibil sa nu observat acest lucru decat atunci cand mutati o piesa de mobilier si observati ca zonele umbrite au o nuanta mult mai vibranta.

Aceasta este o faza naturala a placii din beton. Din fericire, culoarea betonului poate fi re-intensificata pentru a ajunge la stralucirea initiala. Daca optati pentru restaurare, puteti alege o culoare unica. S-ar putea chiar sa va doriti sa adaugati o noua textura sau model betonului, pentru un design complet diferit.

Iata ca betonul amprentat este o alternativa versatila, ce implica costuri minile si intretinere relativ usoara. Este durabil si veti fi incantat sa schimbati aspectul din cand in cand. Cu o rutina de intretinere normala, suprafata acoperita cu beton amprentat isi poate pastra aspectul pentru multi ani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonSuna aici